top of page

KrachtVaardig

Cosseco is altijd op zoek naar verbinding met als doel van elkaar te leren en ervaring en expertise uit te wisselen. Veel initiatieven ontstaan door creatieve mensen die met bezieling aan een project beginnen. Door aan te sluiten, niet alleen commercieel maar ook op vrijwillige basis wordt de kennis en expertise gedeeld. 

Doelstelling begeleiding in de groep:

Afhankelijk van de wens of vraag gaat KrachtVaardig samen met de werkkracht  een plan maken met concrete doelen (IOP). Door te zorgen voor een passende werkplek waarbij de leerpunten volop aan bod komen, gaat de werkkracht samen met de begeleider evalueren hoe het leer proces vorderd. Dit kan van een heel beschermde omgeving tot een werkplek binnen een reguliere werkgever en alles wat daar tussen zit. Een combinatie van de verschillende ondersteuning is ook mogelijk. Maatwerk is in deze essentieel. Volgens de meister & gesell formule doorloopt de werkkracht alle facetten van de taken, indien nodig kan het traject aangevuld worden met een passende training of opleiding.

Doelstelling individuele begeleiding:

De begeleiding richt zich ten alle tijden op het vergroten van de mogelijkheden van de werkkracht. Waarbij het doel is dat een werkkracht zicht krijgt op zijn talenten en ontwikkeldoelen, weet wat hij hiermee wil en ontdekt wat hijj hiermee kan. Dat doen we door uit te gaan van de mogelijkheden van de werkkracht en niet van de beperkingen.

Wij streven erna de werkkracht passende verantwoordelijkheid te geven met leerruimte. Dat doen wij door de de werkkracht soms uit te dagen om uit zijn comfortzone te gaan. Hierin wordt hij door ons ondersteund. Dat betekent dat de werkkracht leert van zijn (goede en slechte) ervaringen en hierdoor zelf keuzes leert maken. 

In the middle of difficulty lies

opportunity

- Albert Einstein-​

bottom of page